We hebben samen veel mooie momenten beleefd in 2022. Hieronder vind je een kleine terugblik en verzameling van deze momenten.

Mooie momenten 2022

We hebben samen veel mooie momenten beleefd in 2022. Hieronder vind je een kleine terugblik en verzameling van deze momenten.

Collega’s, studenten, rumoer: het bruiste weer bij Aventus. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst trapten we een nieuwe fase af waarin we nieuwsgierig met elkaar én met het merk Aventus aan de slag gingen. Want dat hebben we met het thema Alive nieuw leven ingeblazen. We zijn springlevend!

Na online open dagen konden op 22 januari de deuren weer open voor een ‘echte’ variant! Veel jongeren en hun ouders namen een kijkje en een flink aantal meldde zich meteen aan. Bezoekers gaven de open dag een dikke 8!

Wie een Aupingbed koopt, krijgt de stoffen nachtdierknuffel ‘Aulie’ cadeau. Die is gemaakt van reststoffen. Ontwerpersduo Schepers Bosman ontwierp de Aulie en onze modestudenten maakten de eerste serie, die in februari klaar was.

Nieuwkomers krijgen les van een docent van de Veluwse Onderwijsgroep en van een docent van Aventus. Naast beter Nederlands leren, maken de leerlingen ook kennis met het mbo.

Wij openden in februari onze deuren voor de vmbo-vakwedstrijden. De deelnemers konden meteen kennismaken met onze school. De organisatie was in handen van onze mbo-studenten: een top leerervaring.

Een keer goud, zeven keer zilver en een keer brons: wat een topprestatie van Mascha, Harmen, Stefan, Sybo, Joren, Veerle, Geert, Maikel en Kyra die in maart met medailles thuiskwamen van de landelijke mbo-vakwedstrijden Skills.

Met een door waterstof aangedreven, zelfgebouwde auto een duurrace rijden: dat is de uitdaging van de Horizon Grand Prix. Twee teams van Aventus deden mee en wisten zich in april te plaatsen voor de finale.

Studenten Techniek & Mobiel hielpen vanaf mei volop mee aan de verbouwing van een tweede opvanglocatie in Deventer, bedoeld voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Een prachtige praktijkopdracht, voor een goed doel.

Driehonderd studenten deden mee met de voorrondes en zestig stonden er klaar voor de Taal- en Rekenbattle op 1 juni. Studenten vol zelfvertrouwen, muziek, cocktails én presentator Victor Abeln van First Dates: een topfinale!

Op 1 juli werd Aventus partner in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD). Dit biedt veel kansen voor een complete doorlopende leerlijn, van mbo tot universiteit.

De opleidingen op niveau 1 en een aantal op niveau 2 en het Lyceum: die werken sinds augustus onder de nieuwe sector MBO Basis & Lyceum. Persoonlijke begeleiding van studenten, binnen en buiten de klas, speelt een grote rol binnen deze nieuwe sector. De doorstroom binnen de opleidingen is daarnaast ook een belangrijke pijler.

Na vijftien jaar is de opleiding Moderne dans in Zutphen gestopt. In september kregen de laatste studenten hun diploma en daar is natuurlijk een bijzonder moment van gemaakt!

Er zijn studenten die in armoede leven. Omdat menstruatieproducten erg duur zijn, bieden we die sinds september gratis aan op onze locaties, dankzij hulp van het Armoedefonds.

Natuurlijk willen we dat iedereen zich bij ons op school welkom voelt. Daarom ondertekenden we op 11 oktober een convenant samen met de Politieacademie en Saxion om de veiligheid van de LHBTQIA+ community te ondersteunen.

Aventus organiseerde dit jaar voor het eerst de voorrondes van de Skills onder de naam: Aventus Champions League! Ruim achthonderd studenten streden op 20 oktober om de titel Aventus Champion. Zij deden binnen hun eigen opleiding mee aan een vakwedstrijd. Een deel van de winnaars gingen naar de landelijke kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes in Amsterdam.

Op 14 november kwam minister Hanke Bruins Slot op bezoek bij Aventus en ging in gesprek met ruim 200 studenten over vrijheid.

Elk jaar organiseert de MBO Raad ‘Dit is mbo’: de verkiezing voor de landelijk mbo-ambassadeur. Uit de voorverkiezing bij Aventus won tweedejaars Verpleegkunde Roos, die het mbo heel goed op de kaart zet.

De open dag op 21 november was een succes! Een paar feitjes: 1500 studiekiezers en begeleiders, 150 afgenomen studietesten, op de dag zelf meteen 100 aanmeldingen en een dikke 8 als rapportcijfer.

In november presenteerden we een plan van aanpak om onze studenten nog beter te begeleiden. Als onderwijsinstelling hebben we een groot netwerk van ondersteuning binnen en buiten de school, maar we merkten dat onze studenten hier niet altijd gebruik van maakten of de weg ernaartoe niet weten. Daarom hebben we met "De Shit Show" een concept bedacht dat aansluit bij de belevingswereld van de student. Deze laagdrempelige manier zorgt ervoor dat het een ingang biedt om hun problemen te bespreken.

Het Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen kwam in november langs bij Aventus voor de Tour d’LLO. Doel was informatie ophalen én het gesprek voeren over grote vraagstukken op de regionale arbeidsmarkt.

Nieuw collegelid benoemd: welkom Raimond Bartelink

Eind 2022 werd bekend dat Raimond Bartelink vanaf 1 maart 2023 het nieuwe lid van het college van bestuur van Aventus is. Raimond was hiervoor Directeur Academie Creatieve Technologie bij Saxion.